RSS’den kategorilere göre içerik çekmek

RSS’den kategorilere göre içerik çekmek


RSS beslemeleri sık sık güncellenen bloglar ve haber sitelerinde, yeni içeriği takipçilerine haber vermek için kullanılan bir veri biçimidir.

RSS’nin yetenekleri bunlarla da sınırlı değildir. Blog’unuz da kullandığınız bir çok eklenti de, içeriği farklı formatlarda sunmak için rss beslemelerinin’i kullanırlar. Bu eklentilerin belli başlı olanları ise şöyledir, son yazılar , son yorumlarbunlarda ilginizi çeker, veya karışık postlar gibi araçların hepsi de rss’den içerik çekerek farklı formatlarda blog ziyaretçilerine sunarlar.

Ayrıca bu eklentileri  iyi düzenlemiş bir ana sayfa hazırlamak içinde kullanabilirsiniz.

Blogger da barındırılan blogların bazılarının gerçekten çok güzel düzenlenmiş ana sayfaları bulunmakta , fakat çoğunun bu konuda başarılı olduğunu söylemek mümkün değil.

kategori-slider

Aslında blogger size Hürriyet com.tr de olduğu gibi bir ana sayfa hazırlama olanağı sunuyor, bu size belki şaşırtıcı gelebilir ama hazırladığınız kategorileri bir slayt eşliğinde gösterebilir,veya oluşturduğunuz farklı kategorilerin içeriğini kısa bir pasaj veya resmiotomatik değişecek şekilde blog’unuzun ana sayfasında gösterebilme olanağınız blogger’ın(blogspot’un) esnek yapısı sayesinde gayet mümkün.

2012-01-22_081055

Öncelikle etiketlerle nasıl kategori oluşturulacağını veya daha önce etiketlediğiniz yazıları kolayca nasıl düzenlenebileceğini bilmeyenler için bu bağlantıyı paylaşıyorum.

Daha sonrada sizi için hazırladığımı eklentiyi tanıtmak istiyorum, eklentimizin işlevi gayet basit, daha önce blog’unuzda oluşturduğunuz kategoriyi yazıyor tercihleriniz belirleyip  bir kaç tıklama sayesinde blog’unuza gadget olarak gönderebiliyorsunuz.

Sizin için hazırladığımız gadget  etiketleri kullanarak hazırladığınız kategoriden istediğiniz kadar sayıda içerik çekerek, yazılarınızdan bir adet resim, yazı başlığı, kısa bir pasaj ve
yazı tarihi, yorum sayısı gibi bilgilerin yer aldığı birde bölüm şeklinde görüntülenebiliyor.

2012-02-08_192956_thumb[5] 2012-02-08_192926_thumb[7] 2012-02-08_192752_thumb[7]

Tercih seçeneklerinde yazıdan kısa bir alıntı eşliğinde resimli olarak gösterebileceğiniz gibi, sadece yazı başlığı veya sadece resim olarak belirleme olanağınız size daha fazla yazıyı gösterebilme olanağını da sunuyor.


Tüm işlemleri tek bir yazıda toparlayamayacağımız için şimdilik yukarı da sizinle kategorilerinizden içerik çekebileceğiniz basit bir eklenti paylaştık, daha sonra yayınlayacağımız, yazımızda da kategorilerinizin birinden içeriği otomatik alıp bir slider eşliğinde sunan farklı bir eklenti paylaşacağız.