Sabit(Statik) sayfalarda kategori yayınlamak

Sabit(Statik) sayfalarda kategori yayınlamak




Kategoriler işlevsellik açısından blogların olmazsa olmaz navigasyon sistemidirler, blog ziyaretçilerinize okudukları yazı ile ilgili diğer yazılarının bağlantılarını sunmanız, hem onların aradıkları içeriğin filtrelenmiş bir şekilde bir arada bulmalarını sağlayabileceği gibi hem de blogunuzda geçirilen süreyi uzatacaktır.
kategori
Daha önce bir çok kez 1 2 3 etiketleri kullanarak kendi kategorilerinizi oluşturabileceğiniz yöntemleri sizlerle paylaşmıştık, şuan size paylaşacağımız yöntem sayesinde de, yine kategorilerinizi toplu bir şekilde gösterebileceğiniz bir anlatım ve eklenti hazırladık.


Tabi bu işlem için farklı bir yöntem kullanarak blog ziyaretçilerimizin sekme olarak tabir ettikleri, bloger’ın 20 adete kadar izin verdiği sabit-statik sayfaları kullanacağız.

Anlatıma geçmeden önce size bir fikir verebilmesi için hemen hazırladığımız demo sayfamızın linkini paylaşıyorum, daha sonra sizin için hazırladığımız uygulama sayesinde  kendi kategorileriniz için bir kod hazırlarken kullanabileceğiniz eklentimizde paylaşacağım.

Demo sayfamıza girdiyseniz sayfada bizim blogumuzda yer alan blogger ile ilgili haberleri gördünüz, bu sayfadaki içerik biz Haber kategorisinde yeni bir yazı girdiğimizde otomatik olarak değişecek.

Tabi bunun içinde hazır javascript kodları kullandık, yukarıda da bahsettiğim gibi  sizin de kendi kodlarınızı hazırlayabileceğiniz, ön izleme yapıp kendinize göre özelleştirme işlemlerini yapabileceğiniz birde eklenti hazırladık.

1.Adım Kendi kodunuzu hazırlayın.
Buradan giriş yaptığınız sayfada gerekli bilgileri girip kendinize göre özelleştirme işlemlerini yaptıktan sonra, kodu oluştur yazan butona basıp, kodunuzu hazırlayın.
elenti

2.Adım Sayfa oluşturun.
Hazırladığınız kodu kopyalayıp, blogger kumanda paneli –->  Sayfalar –> Yeni sayfa ve boş sayfa yolunu takip edin.

bos-sayfa

3.Adım Kodu sayfaya ekleyin.
Sayfanızı hazırsa açılan yazı panelini HTML moduna getirin ve  hazırladığınız kodu ekleyip sayfayı yayınlayın.
HTML'yi düzenle modu

Aynı işlemi tekrarlayarak istediğiniz kadar kategoriyi sabit sayfalarda yayınlayabilirsiniz.